کشیدن دندان عقل

کشیدن دندان عقل

کشیدن دندان عقل یکی از متداول ترین روش های جراحی در دندان پزشکی است. دندان عقل آخرین دندانی است که در دهان ظاهر شده و در پشت لثه رشد می‌کند. دندان های عقل در اواخر دوره نوجوانی و زمانی که 28 دندان بزرگسالی در جای خود قرار گرفته اند رشد می‌کنند . به همین دلیل فضای کافی برای رشد صحیح را ندارد و معمولا به طور طبیعی رشد نکرده و یا در استخوان به دام می‌افتد که به آن دندان عقل نهفته می‌گویند و باید جراحی شود.

کشیدن دندان عقل در شیراز

اگر‌ دندان عقل فضای کافی برای رشد نداشته باشد و یا دندان عقل نهفته باشد باعث ایجاد عفونت و درد شدید می‌شود و که حتما باید آن را بکشید. جراحی و کشیدن دندان عقل باید حتما توسط دندان پزشک متخصص انجام شود. کلینیک تخصصی آرمان یکی از بهترین مراکز برای جراحی و کشیدن دندان عقل در شیراز است. در کلینیک آرمان جراحی و کشیدن دندان عقل توسط با تجربه ترین و بهترین متخصصین انجام می‌شود و تمامی اقدامات لازم جهت یک جراحی موفق ، بدن عوارض و بی خطر صورت می‌گیرد.

دندان عقل چیست؟

دندان عقل یا دندان آسیایی سوم (مولر سوم) به دندان هایی گفته می‌شود که معمولا در سنین 17 تا 25 سالگی ظاهر شده و آخرین دندان هایی هستند که می‌رویند. بیشتر افراد 4 دندان عقل دارند که در هر چهار گوشه، دو دندان در فک بالا و دو دندان در فک پایین که از طریق لثه رشد میکنند. این دندان ها در برخی افراد می‌تواند بدون ایجاد مشکل و به طور طبیعی رشد کرده و باقی بماند. اما معمولا به دلیل نبود فضای کافی در استخوان فک رشد می‌کنند.

  جراحی لیفت لثه

دندان های عقل نهفته که به طور صحیح رشد نکرده ممکن ست دچار عفونت لثه و آسیب به دندان ها دیگر شده و مشکل ساز شوند در این صورت نیاز به جراحی و کشیدن دندان عقل است.

چرا نیاز به کشیدن دندان عقل است؟

همه دندان عقلی که در دهان ظاهر می‌شود ممکن است که به طور صحیح رشد کرده و به دندان های دیگر آسیب وارد نکرده و هرگز نگران کننده نباشد. در این صورت لازم به کشیدن دندان عقل نیست. اما اغلب دندان های عقل به طور معمول نمی‌روییند و به دلیل فضای ناکافی برای رشد اصلا از لثه بیرون نیامده و یا تا حدی رشد کند. در اصطلاح به آن دندان عقل نهفته می‌گویند. دندان عقل به دلایل زیر باید کشیده شود:

  • این دندان عقل نسبت به دندان آسیایی دوم که دندان بسیار مهمی است در زاویه قرار داشته و ممکن است به ریشه آن آسیب وارد کند.
  • دندان عقل نهفته ممکن است نسبت به لثه پشت دهان در زاویه باشد و برای رشد دچار مشکل شود.
  • دندان عقل نهفته ممکن است که به طور مستقیم رشد کرده ولی در استخوان فک گیر کرده باشد.
  • حتی اگر در صورتی که رویش دندان صحیح باشد به دلیل عدم دسترسی مناسب برای نظافت، دندان دچار پوسیدگی می‌شود.
  • در صورتی که بخواهید دندان های خود را ارتودنسی کنید نیاز به کشیدن دندان عقل ظاهر شده است.
انواع روش های کشیدن دندان عقل

مشکلاتی که دندان عقل ممکن است وارد کند

آسیب به دندان های دیگر: دندان عقل نهفته به دلیل فشار و قرارگیری نامناسب می‌تواند به دندانهای کنار خود که دندان مولر دوم هست آسیب برساند. این آسیب ممکن است پوسیدگی دندان، بیماری لثه و یا حتی از دست دادن استخوان فک باشد.

  پیوند استخوان فک

عفونت: دندان های عقل اغلب روی لثه رشد می کنند. در چنین شرایطی ممکن است که مواد غذایی و باکتری ها در زیر بافت گیر کرده و منجر به پوسیدگی دندان و عفونت شوند که معمولا همراه با درد شدید همراه است.

عصب درد: دندان عقل به دلیل رشد در فضای کم می‌تواند به راحتی ملتهب شود و به عصب دندان آسیب وارد کرده و درد آن می تواند بسیار شدید و قابل توجه باشد.

ایجاد کیست: در مواردی بسیار نادر ممکن است دندان عقل نهفته باعث ایجاد کیست یا تومور در بافت های اطراف دندان عقل شود.

 

چه موقع باید به پزشک مراجعه کنید

اگر دندان عقل درد شدیدی ایجاد می کند باید برای مراجعه به دندانپزشک وقت بگیرید. آنها دندان های شما را بررسی می کنند و در مورد نیاز به برداشتن آنها به شما مشاوره می دهند.

اگر دندانپزشک فکر میکند ممکن است لازم باشد دندان عقل خود را بردارید ، معمولاً اشعه ایکس از دهان شما انجام می شود. این امر به آنها دید واضح تری از موقعیت دندان های شما می دهد.

 

توصیه های لازم بعد از کشیدن دندان عقل

  • تا 24 ساعت پس از کشیدن دندان عقل،از نوشیدن الکل و سیگار کشیدن و خوردن مایعات گرم خوددراری کنید.
  • اگر در خانه هستید و جای دندان کشیده شده دوباره خونریزی می شود ، معمولاً می توان با اعمال فشار بر روی ناحیه حداقل 10 دقیقه با دستمال یا سواب پیچیده ، آن را متوقف کرد. اگر خونریزی متوقف نشد ، با مرکزی که در آن عمل کرده اید تماس بگیرید.
  • دندانپزشک شما ممکن است یک گاز را روی محل استخراج قرار دهد و از شما بخواهد با گاز گرفتن فکها تا یک ساعت روی آن فشار بیاورید. این امر به منظور ایجاد لخته خون در جای خالی دندان است. لخته های خون بخشی از روند بهبودی هستند ، بنابراین سعی کنید آنها را از بین نبرید.
  • در برخی از موارد ، اگر عفونت مداوم داشته باشید ، ممکن است آنتی بیوتیک تجویز شود.
  • اگر برشی ایجاد شده باشد، دندان پزشک از بخیه استفاده می‌کند و لازم است که بعاد بهبودی و در تاریخ معین شده برای کشیدن بخیه مجددا به دندانپزشک مراجعه نمایید.
  جراحی فک و صورت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *