روش های تقویت مینای دندان

روش های تقویت مینای دندان

روش های تقویت مینای دندان

با افزایش سن ، مواد معدنی موجود در دندان های خود را از دست می دهید. این ممکن است در اثر خوردن غذاهای شیرین و اسیدی ایجاد شود. همچنین زمانی اتفاق می افتد که باکتری ها در دهان شما تجمع می یابند. هنگامی که مینای دندان یا استخوان از بین می رود ، البته ژنتیک هم از عوامل تاثیرگذار روی سلامت مینای دندان می‌باشد و راهی برای برگشت آنها بدون تعویض کامل دندان وجود ندارد. متاسفانه در صورت از بین رفتن مینای دندان، بدن قادر به بازسازی آن نمی‌باشد. بعد از مصرف این مواد غذایی حتما باید از مسواک و نخ دندان استفاده کنید. دندان‌ها را به طور منظم پیش دندانپزشک برده تا به محض بروز کوچکترین مشکل، راحت‌تر بتوان آن را برطرف کرد. بهترین راه جلوگیری از فرسایش تقویت مینای دندان است.

هنگامی که مینای دندان آسیب می بیند ، نمی توان آن را بازگرداند. با این حال ، مینای دندان ضعیف را می توان با بهبود محتوای معدنی آن تا حدی بازیابی کرد. اگرچه خمیردندان ها و دهانشویه ها هرگز نمی توانند دندان ها را بازسازی کنند ، اما می توانند در این فرایند مجددسازی نقش داشته باشند. کلینیک آرمان یکی از بزرگترین مراکز ترمیم دندان در شیراز است و از بهترین روش های تقویت مینای دندان برای داشتن دندان های سالم و زیبا استفاده می کند. 

مینای دندان چیست؟

مینای دندان نمایان ترین و بیرونی ترین پوشش دندان شما است. رنگ مینای سالم از زرد روشن تا سفید خاکستری یا آبی شبیه است. این سخت ترین ماده در بدن انسان است و دارای درصد بالایی از مواد معدنی  مثل هیدروکسی آپاتیت است. مینای دندانبه عنوان سپری برای محافظت از قسمت های داخلی و حساس تر دندان های خود در نظر بگیرید. در واقع این مینای دندان است که دندان های شما را از باکتری های بد موجود در دهان محافظت می کند.

  فیلینگ دندان چیست؟

علت از بین رفتن مینای دندان چیست؟

فرسایش دندان زمانی اتفاق می افتد که اسیدها مینای دندان را از بین می برند. مصرف بیش از حد غذاها و نوشیدنی های قندی که دارای اسید فسفریک و سیتریک فراوان است، باعث فرسایش مینای دندان می‌شود. باکتری های موجود در دهان شما از قند غذاها و نوشیدنی ها تغذیه کرده و رشد می کنند و اسیدهایی ایجاد می کنند که می توانند مینای دندان را از بین ببرند. بنابراین چگونه مینای دندان را نقویت کرده و از فرسایش آن جلوگیری کنیم؟

  • محدود کردن غذاها و نوشیدنی های قندی
  • مصرف غذاهایی که به تقویت مینای دندان کمک می‌کند
  • استفاده از فلوراید و دهانشویه
  • مراقبت از خشکی دهان
  • خودداری از ساییدن دندان ها
  • درمان سوزش سر دل و اختلالات خوردن
  • خودداری از استفاده بیش از حد از مسواک

چگونه می توان فرسایش مینای دندان را تشخیص داد؟

هنگامی که مینای دندان از بین می رود، بر دندان های شما اثرات منفی می‌گذارد. این تأثیرات شامل:

  • حساسیت به دمای گرم و سرد
  • تغییر رنگ دندان
  • احساس ناراحتی هنگام مسواک زدن یا جویدن
  • پوسیدگی به شکل تراشه، ترک یا تورفتگی شدید

 

نحوه بازیابی مینای دندان و روش های تقویت آن

1. رعایت بهداشت دهان و دندان

همیشه رعایت بهداشت دهان و دندان ضروری است حتی اگر فرسایش مینای دندان را مشاهده نمی کنید. با این حال مراقبت بیشتر هنگام مشاهده آسیب بسیار مهم است. بهداشت دهان و دندان خوب با یک مسواک زدن ثابت شروع می شود، که باید دو بار در روز انجام دهید. همچنین کشیدن نخ دندان و استفاده از دهانشویه حداقل یکبار در روز برای از بین بردن باکتری ها بسیار مهم است.

  فیلینگ دندان چیست؟

2. استفاده از روش  درمان فلوراید

طبق نظر بسیاری دندانپزشکان درمان فلوراید مؤثرترین راه برای کمک به افرادی که مینای دندان ضعیف دارند است. فلوراید بهترین دوست مینای دندان است و استفاده از آن در برنامه روزانه می تواند به طور قابل توجهی در بازسازی مینای دندان کمک کند. بهترین راه برای درمان فلوراید برای بازسازی مینای دندان، استفاده از خمیردندان و دهانشویه حاوی فلوراید است.

3. خودداری از مصرف غذاهای مضر

دشمن اصلی مینای دندان غذاهای دارای خواص اسیدی بالا است. بسیاری از غذاها دارای سطح بالایی از خواص اسیدی هستند که وقتی با باکتری هایی که به طور طبیعی در دهان یافت می شوند ترکیب شوند و می توانند مینای دندان را از بین ببرند. محدود کردن مصرف غذاهای حاوی قند، نوشابه و محصولات سرشار از قند و نشاسته بسیار مهم است. این کار می توانند به تقویت مینای دندان و رسیدن به سلامت دندان کمک کند.

4. مراجعه منظم به دندانپزشک

دندانپزشک به احتمال زیاد به بیمارانی که از فرسایش مینای دندان رنج می برند، راهکارهای درمانی مفید و منظمی ارائه می دهد. برای داشتن دندان های سالم مراجعه منظم به دندانپزشک ضروری است.

کلینیک دندانپزشکی آرمان ارائه دهنده کله خدمات دندانپزشکی در شیراز

5. درمان بیماری هایی که دچار ساییدگی دندان می‌شوند

علاوه بر عوامل محیطی، شرایط ژنتیکی و یا شیوه زندگی، دلایل متعددی وجود دارد مانند برخی بیماری ها یا مصرف برخی داروها که باعث می شود افراد دچار ساییدگی دندان شوند. این عوامل شامل:

  • ریفلاکس معده و مشکلات گوارشی
  • مصرف داروهایی مانند آسپرین و آنتی هیستامین ها
  • مشکل خشکی دهان یا بزاق کم
  فیلینگ دندان چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *