مال اکلوژن دندان

مال اکلوژن دندان

مال اکلوژن چیست؟

مال اکلوژن به معنای داشتن دندان های کج یا بی بایت است. بایت به نحوه قرار گرفتن دندان های بالا و پایین اشاره دارد. در یک بایت معمولی، دندان های بالا کمی جلوتر از دندان های پایین قرار می گیرند. مال اکلوژن معمولاً به دلیل مشکلاتی در شکل یا اندازه فک یا دندان ایجاد می شود. یک علت شایع وجود فضای زیاد یا خیلی کم در فک است. اگر فک  کوچک باشد، دندان ها ممکن است به صورت شلوغ یا کج رشد کنند. و اگر فضای زیادی در فک وجود داشته باشد، ممکن است دندان ها از جای خود خارج شوند.

درمان مال اکلوژن دندان 

در بیشتر مواقع مال اکلوژن یک مشکل زیبایی است که افراد از ظاهر دندان های خود خوششان نمی آید و باعث کاهش عزت نفس آنها شده است. درمان ارتودنسی می تواند نحوه قرارگیری دندان ها و فک ها را اصلاح کند و به فرد کمک می کند تا احساس بهتری نسبت به ظاهر خود داشته باشد.

برای درمان مال اکلوژن دندان معمولا ارتودنسی انجام می‌شود. درمان آن می تواند با بریس هایی برای تراز کردن دندان ها، کشیدن برخی از دندان ها برای کاهش شلوغی، تغییر شکل دندان ها با استفاده از روش های مختلف یا در برخی موارد جراحی برای تغییر شکل فک باشد. درمان مال اکلوژن دندان چندین سال و چند مرحله طول می کشد. هر یک یا دو ماه یکبار به متخصص ارتودنسی مراجعه شود. کلینیک آرمان یکی از بهترین و بزرگترین مراکز ارتودنسی دندان در شیراز است و دارای متخصصین حرفه ای و ارتودنتیست های با تجربه است. 

  درمان اوربایت دندان

انواع مال اکلوژن دندان

بیماران می توانند چند نوع مختلف مال اکلوژن را تجربه کنند که حتی ممکن است در برخی از آنها اصلا علائمی نداشته باشند. اگر به هر دلیلی مشکوک به مال اکلوژن در خود یا فرزندتان شدید، با ما همراه باشید تا در ادامه در مورد شایع ترین انواع و کلاس های مال اکلوژن دندان صحبت کنیم.

مال اکلوژن کلاس 1

در این نوع کلاس دندان های بالایی نسبت به حالت طبیعی کمی جلوتر از دندان های عقبی هستند، و دندان ها به درستی روی هم قرار نمی‌گیرند و مشخصه آن این است که دندان های بالایی کمی روی دندان های پایینی همپوشانی دارند. در مال اکلوژن کلاس 1 دندان های مولر به درستی و به صورت تراز روی یکدیگر قرار می گیرند. اما دندان ها جلو جایگاه درستی نسبت به یکدیگر ندارند. 

مال اکلوژن کلاس 1

مال اکلوژن کلاس 2

این کلاس شایع ترین نوع مال اکلوژن بوده و مربوط به افرادی است که فک بالای جلوتر یا فک پایین کوچکی دارند. هر کدام از این دلایل یا هر دو با هم می تواند باعث مال اکلوژن کلاس 2 شود. در این مال اکلوژن، فک بالا و دندان های بالا به صورت اوربایت روی فک پایین و دندان ها همپوشانی دارند.

مال اکلوژن کلاس 2

مال اکلوژن کلاس 3

این دسته از مال اکلوژن، فک پایین و دندان های پایین به صورت آندربایت روی فک بالا و دندان های بالا همپوشانی دارند. در برخی از اشخاص برعکس اتفاق بالا رخ می دهد. اگر فک پایین بیش از حد ممکن جلو باشد یا آنکه فک بالا عقب باشد مال اکلوژن کلاس 3 می باشد. همچنین اگر فک پایین بزرگتر از فک بالا باشد، مال اکلوژن کلاس 3 است.

  بهترین سن برای ارتودنسی

مال اکلوژن کلاس 3

معرفی اشکال مختلف مال اکلوژن دندان

اوربایت

اوربایت دندان در حالتی است که وجود کمی همپوشانی دندان های جلویی پایین غیرعادی نیست، اما افزایش اوربایت می تواند مشکلاتی مانند گاز گرفتن دندان های جلویی روی لثه یا گاز گرفتن دندان های جلویی پایین به سقف دهان شما ایجاد کند.


کراس بایت

کراس بایت زمانی اتفاق می افتد که دندان های بالایی شما داخل دندان های پایینی شما گاز می گیرند. این می تواند در یک یا هر دو طرف فک شما اتفاق بیفتد و می تواند دندان های جلو یا عقب شما را نیز تحت تاثیر قرار دهد.


آندر بایت 

آندربایت  یا کراس بایت قدامی، اگر دندان های جلویی پایینی دارید که بسیار جلوتر از دندان های جلوی بالایی قرار گرفته اند، باعث آندربایت می شود. این ممکن است به عنوان کراس بایت قدامی نیز شناخته شود.


ازدحام بیش از حد

ازدحام بیش از حد یک بیماری ارتودنسی بسیار رایج است. در واقع، این اغلب بزرگترین دلیل برای بزرگسالان به دنبال درمان ارتودنسی است! ازدحام بیش از حد به طور کلی به دلیل کمبود فضا است و در نتیجه دندان ها کج و روی هم قرار می گیرند.


فاصله گذاری

برخی از شایع ترین علل این مال اکلوژن خاص عبارتند از: از دست دادن دندان، دندان های کوچک، فشار دادن زبان و مکیدن طولانی شست. مشکلات فاصله بین دو یا چند دندان ممکن است رخ دهد و ممکن است منجر به شلوغی شود که می تواند روی رویش دندان های دائمی تأثیر بگذارد.


اپن بایت

با اپن بایت، دندان های جلو با دندان های پایین همپوشانی ندارند. اگر دندان‌های جلویی بالا و پایین روی هم قرار نگیرند، منجر به منفذی می‌شود که مستقیماً به داخل دهان منتهی می‌شود. اپن بایتی که دندان های جلویی را تحت تاثیر قرار می دهد به عنوان اپن بایت قدامی شناخته می شود، اما این مشکل می تواند در کناره های دهان نیز رخ دهد.

  ارتودنسی متحرک چیست؟

اورجت دندان

اورجت باعث می شود که دندان های بالایی به صورت افقی از کنار دندان های پایینی امتداد پیدا کنند. این بیرون زدگی اغلب می تواند در جویدن غذا و صحبت صحیح اختلال ایجاد کند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *